Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΊΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ



Ο νεαρός Ο Τσώρτσιλ  περιέγραφε σε ιδιωτική συζήτηση με τον Άγγλο πρωθυπουργό  Χέρμπερτ Χένρι Ασκουιθ (Henry Asquith ) Φιλελευθέρος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας 1908-1916.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Herbert Henry Asquith. πρωθυπουργός της Αγγλίας κατά την έναρξη του Πρώτου Παγκοσίου πολέμου, πρωθυπουργός από το 1908 έως το   1916.

Την υψηλή γεννητικότητα  των «νοητικά υστερούντων» σε συνδυασμό με τη «συρρίκνωση των απογόνων όλων των συνετών, ενεργητικών και  ανώτερων κατηγοριών», ως «φοβερό κίνδυνο για την φυλή» (των Άγγλων).  Παρατίθεται στο D Kevles, In the Name of Eugenics: Genetics and the Uses of Human Heredity , Νέα Υόρκη 1985  σελ 99.






ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο νεαρός Winston Churchill με την μνηστή του Clementine Hozier λίγο πριν από τον γάμο τους το 1908,  ο οποίος μετά στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έγινε ο "πατέρας της νίκης" κατά του Φασισμού και του Ναζισμού, διατύπωνε απόψεις καθαρά Ναζιστικές.

Το 1913 στην Αγγλία ψηφίστηκε νόμος που προέβλεπε την κράτηση των «νοητικώς ελαττωματικών» σε ειδικά ιδρύματα, ώστε να εμποδίζονται να κάνουν παιδιά.


Η γενετική αποτελεί τον κλάδο της βιολογίας που επειχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από τους μηχανισμούς της κληρονομικότητας  και της βιοποικιλότητας. Ο όρος γενετική χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Άγγλο επιστήμονα Γ Μπέιτσον (William Bateson), σε ένα γράμμα του προς τον Άνταμ Σέντζγουϊκ, με ημερομηνία 18 Απριλίου 1905.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ναζιστική αφίσσα του 1936 με τις σημαίες των κρατών που έχουν νομοθεσία για υποχρεωτική στείρωση, φαίνονται μεταξύ των άλλων  τα κράτη των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Ελβετίας, της Δανίας, των Σκανδιναυικών κρατών και οι ΝΑΖΙ  στην αφίσα λένε: "wir stelen nicht allein" δηλαδή ... "Δεν είμαστε μόνον εμείς" .

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ του Mark Mazower  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...