Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

«ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ» ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Α ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΡΟΣΙ ΟΣΙΜΑ



Κατά την απόβαση των συμμάχων στο Άντζιο πίσω από τις γερμανικές γραμμές πολύ κοντά στην Ρώμη (όπου οι Γερμανοί εξολόθρευψαν το 1ο και 3ο Τάγμα Ρέιντζερς), επισκέφτηκε το καταφύγιο του Χίτλερ στο

«ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ» ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Α ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΡΟΣΙ ΟΣΙΜΑ
ο εύσωμος Ιάπωνας αξιωματικός του Στρατού Χιρόσι Οσίμα (πρέσβης της Ιαπωνίας στο Γ Ράιχ), ο Χ Οσίμα ήταν ένας από τους λίγους άνδρες που εμπιστευόταν ο Α Χίτλερ, πίστευε ο φύρερ ότι οι Ιάπωνες ήταν έντιμοι άνθρωποι και οι κώδικές τους που αντάλλασσαν μηνύματα δεν μπορούσε κανείς να τους σπάσει.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Hiroshi Oshima με τον Α Χίτλερ το 1939.
 

Στην συζήτηση αυτή  ο Α Χίτλερ του είπε:

«Τώρα ως προς το θέμα του δευτέρου μετώπου, ανεξάρτητα από το που και πότε, έχω κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να το αντιμετωπίσω. Στην Φιλανδία έχουμε 7 μεραρχίες, στην Νορβηγία 12, στην Δανία 6 στην Γαλλία και τις κάτω χώρες 62… Συγκέντρωσα όσες περισσότερες τεθωρακισμένες μεραρχίες μπορούσα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μεραρχιών SS και της μεραρχίας Hermann Goring», Αλλά αλίμονο, πόσο τεράστια είναι αυτή η ακτογραμμή! Θα μου είναι εντελώς αδύνατον να εμποδίσω κάποιας μοεφής απόβαση οπουδήποτε… Εγώ προσωπικά θα ήθελα απλά να δω τους Αγγλοσάξωνες να έρθουν και να προσπαθήσουν να κάνουν την απόβαση και να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο!».

Ο Χιρόσι Οσίμα  τον ρώτησε «Μήπως η εξοχότης σας έχει κάποια ιδέα για το που θα μπορούσαν να αποβιβαστούν;».



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ :  Ο Hiroshi Oshima , ο Ριμπετροπ και ο Χίτλερ συζητούν.



Ο Αδόλφος Χίτλερ είπε: «Ειλικρινά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν ξέρω. Η πιο αποτελεσματική περιοχή θα ήταν τα Στενά του Ντόβερ, αλλά η απόβαση εκεί θα απαιτούσε μεγάλη προετοιμασία και οι δυσκολίες θα ήταν μεγάλες. Δε νομίζω πως ο εχθρός θα διακινδυνέψει τόσο πολύ».

Επισήμανε ότι: «Βεβαίως, οτιδήποτε σας λέω είναι άκρως εμπιστευτικό, αλλά σας διαβεβαιώ ότι έχω πολλά σχέδια… Εξ άλλου μη ξεχνάτε τα επικείμενα αντίποινα προς την Αγγλία. Θα γίνουν κυρίως με πυραύλους. Τα πάντα πλέον είναι έτοιμα … Έχουμε επίσης 2.000 ταχέα βομβαρδιστικά. Χες το βράδυ διεξήχθη ο πρώτος πραγματικός βομβαρδισμός του Λονδίνου. Με όλα αυτά τα μέσα νομίζω ότι θα μπορέσουμε ν αναλάβουμε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και δραττόμενοι των ευκαιριών να στραφούμε και πάλι κατά της Ρωσίας». Και κατέληξε «Εγώ, τουλάχιστον, πιστεύω πως αυτή η χρονιά θα αποφασιστεί ποιος θα είναι νικητής και ποιος ο ηττημένος και έχω κάνει σχέδια και υπολογισμούς που θα αντιστρέψουν τους όρους του παιχνιδιού μέχρι το φθινόπωρο».

 


 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οι βόμβες (V-1 flying bomb) με τις οποίες έπληξε την Αγγλία το Γ Ράιχ ευθύς μετά την απόβαση στην Νορμανδία.



Από το Βερολίνο ο Χιρόσι Οσίμα  έστειλε ένα μακροσκελές κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα μεταφέροντας αυτόν τον διάλογο, οι συμμαχικοί σταθμοί υπέκλεψαν τον τηλεγράφημα και το διαβίβασαν σε κέντρο υποκλοπών στην Ουάσιγκτον το Magic όπου ειδικοί ξεκλείδωσαν τα μυστικά του κώδικα και σε επτά ημέρες είχαν αποκωδικοποιήσει το κείμενο. Η εργασία αυτή του Magic μαζί με το Ultra στην Αγγλία ήταν τα αυτιά και η ασφαλή γνώση για τους συμμάχους σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των δυνάμεων του Άξονα.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ  του David Irving εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...