Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ


Η εισβολή στην Γερμανία σημαδεύτηκε από κλοπές δολοφονίες ανδρών όλων των ηλικιών και κυρίως από βιασμούς Γερμανίδων.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Φυσικά με ανάλογο τρόπο συμπεριφέρθηκαν και οι Αμερικανοί. «Οι στρατιώτες έφθασαν το σούρουπο. Εισέβαλαν στο σπίτι και προσπάθησαν να σύρουν τις δύο γυναίκες στον επάνω όροφο. Αλλά η Κάθριν και η 18χρονη κόρη της, Σάρλοτ ήταν σε θέση να δραπετεύσουν. Οι στρατιώτες όμως δεν το έβαλαν κάτω τόσο εύκολα. Άρχισαν να ψάχνουν όλα τα σπίτια της περιοχής και τελικά βρήκαν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τις δύο γυναίκες κρυμμένες στο ντουλάπι ενός γείτονα. Οι στρατιώτες τις τράβηξαν έξω και τις βίασαν. Το κορίτσι φώναζε για βοήθεια αλλά κανένας δεν έφτασε».


Οι κλινικές και οι γιατροί της Βιέννης ανάφεραν ότι βιάστηκαν 87.000 γυναίκες από σοβιετικούς στρατιώτες μέσα σε τρεις βδομάδες από την είσοδο του Κόκκινου στρατού στην Βιέννη. Στο Βερολίνο ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος, οι περισσότερες βιάστηκαν από 2 μέχρι 7 Μαΐου, λίγο πριν την παράδοση της Γερμανίας.

Οι δύο αυτοί αριθμοί είναι πολύ μικρότεροι του πραγματικού, διότι υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις επιθέσεων σε γυναίκες σε χωριά και κωμοπόλεις στον δρόμο προέλασης των σοβιετικών δυνάμεων.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οι Γερμανοί έχουν γράψει πολλά βιβλία, έχουν ζωγραφιστεί πίνακες και έχουν γίνει γλυπτά για το ζήτημα των βιασμών που ακολούθησαν την κατάληψη της Γερμανίας. Η Νίνα Χος σε σκηνή από την ταινία «Μια γυναίκα στο Βερολίνο» του Μαξ Φέρμπερμπεκ. Βασίζεται στο ημερολόγιο της γερμανίδας δημοσιογράφου Μάρτα Χίλερς, η οποία είχε βιασθεί επανειλημμένως από στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, όπως και χιλιάδες άλλες Γερμανίδες.


Η κατάσταση αυτή δεν ήταν άγνωστη στην ηγεσία του Κόκκινου στρατού, ο Μίλοβαν Τζίλας έθεσε το θέμα στον Στάλιν, την απάντηση του Στάλιν  την καταγράφει ο Τζίλας και είναι αποκαλυπτική: «Ο Τσίλας, που είναι και συγγραφέας, δεν γνωρίζει τι σημαίνει ανθρώπινη δοκιμασία και τι είναι η ανθρώπινη καρδιά;  Δεν μπορεί να καταλάβει έναν στρατιώτη που πέρασε μέσα από αίμα, την φωτιά και τον θάνατο, αν αυτός αστειευτεί με μια γυναίκα η αν αρπάξει μερικά μικροπράγματα;».

 

Αυτή η κυνική φράση του Στάλιν μεταφράστηκε στα εξής νούμερα :

Στη σοβιετική ζώνη το 1945-1946 γεννήθηκαν 200.000 «ρωσικά μωρά», στον αριθμό αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τον άγνωστο αριθμό των εκτρώσεων, εξαιτίας των οποίων πολλές γυναίκες πέθαναν. Πολλά βρέφη που επέζησαν προστέθηκαν στον αριθμό των ορφανών  και των αστέγων.

 

Στο Βερολίνο υπήρχαν 53.000 απροστάτευτα παιδιά. Το 1945 ο πληθυσμός της Βιέννης ζούσε με δελτίο τροφίμων που αντιστοιχούσε σε 800 θερμίδες ημερησίως.

 

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι στον Κόκκινο στρατό, δεν έπαιρνε κανείς άδεια, πολλοί σοβιετικοί πολεμούσαν συνεχώς για τρία συνεχή χρόνια, σε μια ατελείωτη σειρά μαχών και πορειών, πέρα δε τούτου άκουσαν ή είδαν πλήθος γερμανικών θηριωδιών, γνώριζαν την τύχη των σοβιετικών αιχμαλώτων και των αμάχων. Όταν λοιπόν οι σοβιετικοί έφτασαν στην Γερμανία αντίκρυσαν έναν άλλο κόσμο, η Γερμανία παρά τον πόλεμο εξακολουθούσε να ευημερεί, ο πληθυσμός της χώρας ελάχιστα είχαν αισθανθεί το κόστος του πολέμου, τουλάχιστον μέχρι τους τελευταίους μήνες των συγκρούσεων. Η ευημερία των Γερμανών στηρίχθηκε στην ερήμωση των κατεχόμενων κρατών, οι σοβιετικοί είδαν χορτάτο πληθυσμό, μια κραυγαλέα αντίθεση με την ερειπωμένη πατρίδα τους. Έτσι η περιουσία των Γερμανών και οι γυναίκες τους ήταν τα λάφυρά του Κόκκινου Στρατού, και αυτή την λογική την αποδέχτηκε σιωπηρά η ηγεσία της ΕΣΣΔ  και οι διοικητές του Κόκκινου στρατού συναίνεσαν να ξεσπάσουν την οργή τους στον άμαχο πληθυσμό

 




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Όργιο βιασμών διαδέχτηκαν την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στις τελευταίες ημέρες της ναζιστικής Γερμανίας, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο του στρατιωτικού ιστορικού Anthony Beevor.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ τόμος 1 και 4 του TONY JUDT  εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

 

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ  του Μαρκ Μαζοουερ εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...