Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ

Κυριακή βράδυ στις 7/12/1941 οι Αμερικανοί  Winant και  ο  Averell Harriman δειπνούν στο Chequers με τον  Ουίνστον Τσόρτσιλ ακούγοντας στο ράδιο τις ειδήσεις των 9.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ.



Ο σχολιαστής ανακοινώνει ιαπωνικές επιθέσεις εναντίον βρετανικών σκαφών στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες και στην συνέχεια  ακούγεται από τον σχολιαστή ότι οι Ιάπωνες επιτέθηκαν στους Αμερικανούς στο Περλ Χάρμπορ.

Την ίδια στιγμή ο Sawyers (ο οικονόμος του Τσόρτσιλ) μπαίνει στο δωμάτιο και λέει: «Είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Το ακούσαμε με τα ίδια μας τα αφτιά. Οι Ιάπωνες επιτέθηκαν στους Αμερικανούς».


Οι πάντες βουβάθηκαν, ο Τσόρτσιλ  είχε πει δημόσια στις 11/11/1941 ότι «αν η Ιαπωνία χτυπούσε τις ΗΠΑ, η Βρετανία θα της κήρυσσε τον πόλεμο εντός μιας ώρας».







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, στις 8 Δεκεμβρίου του 1941,  στο Καπιτώλιο, βγάζει  την περίφημη ομιλία του περί «ατιμίας», η οποία στην ουσία σηματοδότησε την εμπλοκή των ΗΠΑ στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

 Ο Ο Τσόρτσιλ σηκώθηκε από το τραπέζι (ακολοθούμενος από τον πρέσβη) και πήγε στο γραφείο του, συνδέθηκε τηλεφωνικά με τον Ρούσβελτ :


«Κύριες Πρόεδρε τι ακριβώς συμβαίνει με την Ιαπωνία;».

«Είναι απόλυτα αληθές, μας επιτέθηκαν στο Περλ Χάρμπορ. Τώρα πλέον βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι».


Ο Ο. Τσόρτσιλ του έδωσε στο τηλέφωνο τον Winant και στην συνέχεια ξαναμίλησε ο Ο. Τσόρτσιλ :
«Σίγουρα αυτό απλουστεύει τα πράγματα. Ο Θεός μαζί σας».
Στην συνέχεια όλοι μαζί πήγαν στο χολ και συζήτησαν το γεγονός που έμοιαζε τόσο απίστευτο, οι δύο Αμερικανοί αντιμετώπισαν το ζήτημα με ψυχραιμία λες και είχαν απαλλαγεί από ένα βάρος, όλοι τους δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το μέγεθος των απωλειών και των καταστροφών που είχε υποστεί το ναυτικό των ΗΠΑ.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Mr John G. Winant ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Λονδίνο μαζί με τον Ο Τσόρτσιλ. 


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ του ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΟΡΤΣΙΛ εκδόσεις ΓΚΟΒΟΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...