Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οπλισμένοι στασιαστές στο Κίελο, Νοέμβρης 1918.




Κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου ο Κωνσταντίνος  Α απομακρύνθηκε από τον θρόνο και στην θέση του μπήκε ο γιός του Αλέξανδρος, έτσι ο Κωνσταντίνος Α πήγε να ζήσει στην Ελβετία, ο δε Παύλος ζούσε στην Καιζερική Γερμανία, σπουδάζοντας στο Κίελο στην Αυτοκρατορική Ναυτική Ακαδημία.

Το 1918 εξεράγει επανάσταση των ναυτών, την ημέρα της εξέγερσης ο Παύλος ήταν στο νοσοκομείο με οξεία αμυγδαλίτιδα.

Η επανάσταση δημιουργούσε φόβο και υπήρχαν κίνδυνοι. Ένας συσπουδαστής του μπήκε στον θάλαμο που ήταν και τον έβγαλε έξω με τις πιτζάμες, έπρεπε να οδηγηθεί κάπου που να υπάρχει ασφάλεια, πριν γίνει αυτό όμως έπρεπε να γίνει χειρουργείο και να του αφαιρέσουν τις αμυγδαλές, διότι κινδύνευε η ζωή του.

Οι Γερμανοί τον πήγαν σε ένα ιατρείο, την δουλειά ανέλαβε ένας γιατρός και μια πελώρια γερμανίδα νοσοκόμα.

Η πελώρια Γερμανίδα λοιπόν ακινητοποίησε με τα γόνατα και τα χέρια της τον Παύλο και ο γιατρός τις έβγαλε με ένα τράβηγμα, χωρίς αναισθητικό.

Ο Παύλος μετά από αυτή την τραυματική εγχείρηση περιπλανήθηκε στην επαναστατημένη Γερμανία για εβδομάδες και τελικά κατάφερε να φτάσει στην Φλωρεντία.

 


 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ :  Γάμος Βασιλέων Παύλου & Φρειδερίκης.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ του Βασιλέα Κωνσταντίνου τόμος Ι εκδόσεις ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...